Afdrukken

Genealogiesoftware

Het Bidprentjesprogramma

De meest recente versie van het bidprentjes is 4.20

Versie 4.16

Versie 4.15 :

Versie 4.12:

Enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1 : Een grid (Bootstrap grid) weergave met klikbare plaatjes indien er plaatjes aanwezig zijn....
De benodigde bestanden zijn op te halen op: http://getbootstrap.com/2.3.2/
De uitleg over de grid is te vinden op:  http://www.startutorial.com/articles/view/php-crud-tutorial-part-1
De bidprentjesversie: bootstrapgrid2.zip

Voorbeeld 2 : Een andere grid (Lazy Mofo (LM) PHP Datagrid) weergave.....
De benodigde bestanden en uitleg zijn op te halen/te vinden op: https://github.com/lazymofo/datagrid
De bidprentjesversie: lazymofogrid.zip

PHP en (My)SQL "leerstof" is o.a. te vinden op : SQL Tutorial (Engels). PHP en MySQL - Eerste project (Engels), PHP tutorial (Engels)

Versie 4 initieel: In deze versie kunnen meerdere verzamelingen eenvoudig vanuit 1 programma worden beheerd doordat er eenvoudig is over te stappen naar een andere verzameling / directorie. Op deze manier is er ook eenvoudig een extra verzameling te starten. En bij de tabelweergave zijn wat aanpassing gedaan aan de de tabel om deze meer naar eigen idee in te richten.

Ook kunnen meerdere partners worden toegevoegd aan een prentje. Verder is het aantal karakters van de voor- en achternamen vergroot van 25 naar 50 en kan het bijzonderhedenveld nu 255 ipv 160 karakters bevatten. Tevens is de printout van de geselecteerde records mbv de 'eigen velden'-print aangepast zodat alle velden nu kunnen worden geselecteerd.

Versie 3 : In deze versie zijn een aantal kleine aanpassingen gemaakt t.o.v. versie 2 en daarnaast kunnen ook plaatjes worden bijgevoegd. Per bidprentje kunnen meerdere plaatjes worden opgeslagen. Deze kunnen van disk worden opgehaald of middels een scanner worden binnengehaald en toegevoegd.

Voor, en in samenwerking met, de heemkundekring 'Weerderheem' uit Valkenswaard heb ik het bidprentjesprogramma ontwikkeld voor de administratie van hun verzameling bidprentjes.
Er werd reeds gebruik gemaakt van een dergelijk programma, maar dit was nog een MS-DOS programma, en voldeed totaal niet aan de wensen en eisen.
Inmiddels heb ik de eerste versie van het programma (een 16-bits versie i.v.m. 'oude' Windows 3.1 PC's) laten opvolgen door een tweetal 32-bits exemplaren voor Windows 95 / 98 / 2000 etc. Het programma bij de heemkundekring bevat inmiddels bijna 100 duizend bidprentjes en werkt geheel naar wens.
Ook andere verzamelaars van bidprentjes gebruiken inmiddels het programma.

Schermoverzicht Versie 4.5:

Bidprentjesprogramma hoofdscherm

Om het programma uit te kunnen proberen heb ik een demoversie beschikbaar. Deze versie biedt niet alle mogelijkheden van het programma, maar geeft al wel een goede indruk van het programma. Tevens is er de complete Helpfile aanwezig, zodat de werking van het hele programma is te bekijken.

Demoprogramma:

Om het demoprogramma te kunnen uitproberen dienen de volgende stappen te worden genomen:

Ophalen programma :

Opassen voor virussen!! : Hieronder vindt u de link voor het ophalen van de demo. Het kan zijn dat er allerlei meldingen op uw computer weergegeven gaan worden wanneer u een demo ophaalt. Op zichzelf niet vreemd omdat het uitvoerbare bestanden betreft, en het is een goede zaak daar zorgvuldig mee om te gaan om te voorkomen dat uw PC niet besmet wordt met een virus o.i.d. Uiteraard doe ik er alles aan om de software virusvrij te leveren, maar zekerheid voor alles!!

Het is mogelijk de bestanden te laten controleren voordat u ze binnen haalt op uw computer door gebruik te maken van toevoegingen aan uw internet programma (Google Chrome, Firefox, Microsoft Internet Explorer, e.d.). Deze uitbreidingen voor de browsers geven een extra item in het menu dat verschijnt wanneer je met de muisaanwijzer boven een link gaat staan en dan de rechter muisknop indrukt. Je hebt dan de mogelijkheid de link te scannen op virussen.

Voor Firefox, Google Chrome en MS-Internet Explorer is o.a. de volgende virusbescherming beschikbaar op Virustotal (Chrome, FireFox en IE).

De demo:

Download bidprentjesprogramma demo


Installeren van het programma : Start het binnengehaalde programma. In de directory "c:\temp\bpr" zullen nu de installatiebestanden worden geplaatst, waarna de installatie automatisch van start zal gaan. (evt bestaande bestanden laten overschrijven - zo nodig eerst veilig stellen).

Het wachtwoord om aan te melden in het programma is VELDHOVEN

De helpfile:

Download de helpfile van het bidprentjesprogramma

Systeemeisen:

Bedankt voor de belangstelling, en succes met het programma.


Software Home Ansichtkaarten H.O.R.G. Rouwkaarten InstallatieInformatie Prijzen / Bestellen Contact opnemen