Genealogiesoftware RK

Het Rouwkaartenprogramma

Het Rouwkaartenprogramma is ontwikkeld voor het administreren van de gegevens op rouwkaarten.

De software is mede voor, en in samenwerking met, de heemkundekring 'Weerderheem' uit Valkenswaard ontwikkeld voor de administratie van hun verzameling.
Ook andere verzamelaars van bidprentjes gebruiken inmiddels het programma.

Schermoverzicht Rouwkaartenprogramma:

Rouwkaarten hoofdscherm

Om het programma uit te kunnen proberen heb ik een demoversie beschikbaar. Deze versie biedt niet alle mogelijkheden van het programma, maar geeft al wel een goede indruk van het programma. Tevens is er de complete Helpfile aanwezig, zodat de werking van het hele programma is te bekijken.

Demoprogramma:


Om het demoprogramma te kunnen uitproberen dienen de volgende stappen te worden genomen:

Ophalen programma :

Opassen voor virussen!! : Hieronder vindt u de link voor het ophalen van de demo. Het kan zijn dat er allerlei meldingen op uw computer weergegeven gaan worden wanneer u een demo ophaalt. Op zichzelf niet vreemd omdat het uitvoerbare bestanden betreft, en het is een goede zaak daar zorgvuldig mee om te gaan om te voorkomen dat uw PC niet besmet wordt met een virus o.i.d. Uiteraard doe ik er alles aan om de software virusvrij te leveren, maar zekerheid voor alles!!

Het is mogelijk de bestanden te laten controleren voordat u ze binnen haalt op uw computer door gebruik te maken van toevoegingen aan uw internet programma (Google Chrome, Firefox, Microsoft Internet Explorer, e.d.). Deze uitbreidingen voor de browsers geven een extra item in het menu dat verschijnt wanneer je met de muisaanwijzer boven een link gaat staan en dan de rechter muisknop indrukt. Je hebt dan de mogelijkheid de link te scannen op virussen.

Voor Firefox, Google Chrome en MS-Internet Explorer is o.a. de volgende virusbescherming beschikbaar op Virustotal (Chrome, FireFox en IE).

De demo:

32-bits : Download Rouwkaartenprogramma 32-bits demo

64-bits : Download Rouwkaartenprogramma 64-bits demo

Installeren van het programma :

32-bits : Start het binnengehaalde programma. In de directory "" zullen nu de installatiebestanden worden geplaatst, waarna de installatie automatisch van start zal gaan. (evt bestaande bestanden laten overschrijven - zo nodig eerst veilig stellen)

64-bits : Start het programma en volg de stappen.


Systeemeisen:


Bedankt voor de belangstelling, en succes met het programma.